Världens smarrigaste...

Fick free-basea lite när jag skulle göra äppelpajen. Det visade sig nämligen att den ömma modern inte låg inne på någon havre. Så det fick bli en smulvariant istället.
Jag skriver ner receptet för jag kommer själv vilja göra det igen och om det är någon annan där ute som vill svulla lite så är detta helt klart the way to go.



Höftar lite med mängden:

- Ett par äpplen
- Kanel
- Råsocker
- Smör
Skala och klyfta äpplena. Slunga dem i flytande smör (eller vanligt smält).
Blanda samman någon tesked kanel med att par teskedar råsocker och blanda med de smörslungade äppleklyftorna.
Täck botten på en ugnsfast form.

Till smulet:
- Vetemjöl
- Smör (INGET margarin här inte)
- Muscocadosocker
- Strösocker
- Hackade hasselnötter
Blanda samman till lagom kladdigt smul och strö över äpplena. In i ugnen, 180 grader ca 30 minuter.
Avnjutes ljummen med glass eller vaniljvisp!
MMMMM!!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0