Sommarnöje

Min pappas farfar producerade många fantastiska illustrationer under sin livstid.
Här ser vi bland annat hans tolkning av ett perfekt sommarnöje.
En gång publicerad i en tidning, idag sitter den på väggen i sommarhuset.

Skånes djurpark

Fredag förmiddag spenderades på Skånes Djurpark.
Så där jättemånga djur såg vi kanske inte men de vi fick se, fick vi se riktigt nära.

Vi fick klappa baby-kossan. Men Kotten var i ärlighetens namn mest intresserad av gruset...

Fåret var i och för sig ganska spännande.

Även lammen vill ha en schysst bränna.

Var är lammen?

Not really no!

Jag dog lite när jag fick en nära titt på björnungarna. Hur söta?

Feeding-time!

Feeding-time II

Hello there!

Vem är den största skatan!?

:)

Dinner-time!

Nu blir det middag med vänner. Som har 5 timmar gamla valpar hemma!!!

Läppstift: Senorita från MUS

Kate & William

My god!
Om jag nu hade ställt till med stort balunsbröllop när jag gifte mig (vilket jag inte gjorde) så hade jag velat se ut som Kate Middelton. SÅ vacker hon är!

Påsken 2011

Så ja, ordentlig uppkoppling igen!
Nu kör vi bildkavalkad från påsken som gick.


Kotten spanar efter färjan.

Ljuva skärgård.

Vi dukade upp till kalas för Kotten som fyllde 1 år.

Kladdkakemuffins med hemgjort pynt.

När jag var liten var Prinesesstårta det enda som gällde. Inte för att jag tyckte det var särskillt gott men väldigt fint. Idag har jag verkligen inget emot smaken heller.

Det hade inte Kotten heller!



Familjens senaste familjetillskott. Finaste Pira!

Båten måste fixas inför sjösättningen.

Vi hängde i viken med Kottens nya leksaker. Men ärligt talat var han mest intresserad av att äta grus...

Vi gick promenader.

Hittade en nunna.

Vi pyntade.

Och vi bakade.

Sen ställde vi till med påskfest.

Kotten fick en ny favoritlåt: Bad spelades kanske 150 ggr på en helg.

Sen hängde vi på däcket, där var lite mindre grus.

Det var vår påsk det!

På väg till Skånes Djurpark! Förkyld som e...

img_0590 (MMS)

På väg till Skånes Djurpark! Förkyld som ett as men glad ändå. Ikväll blir det middag med bästa vännerna. Och imorgon med!


Dagens: klänning: Weekday, jacka från Gran...

img_0586 (MMS)

Dagens: klänning: Weekday, jacka från Grandpa och skor: Keds


Kaffe i solen på favoritstället i Slottstr...

img_0581 (MMS)

Kaffe i solen på favoritstället i Slottsträdgården :)


Sommarvädret håller i sig. Förkylningen li...

img_0567 (MMS)

Sommarvädret håller i sig. Förkylningen lika så - därför är långbyxorna på idag.


I sommarhuset

Jag befinner mig fortfarande i sommarhuset tillsammans med mamma, pappa, Kotten och syrran. Samt ett styck våldsamt irriterande förkylning som slagit klorna i mig de senaste dagarna. Tyvärr fungerar inte mitt mobila modem på min nya dator så nu har jag kapat syrrans dator ett tag. Får se till att fixa det där när vi når land igen, imorgon rullar bilen vidare mot Skåneland där det ska firas Valborg. Vi har i alla fall haft en underbart härlig helg som inkluderat både årets första dopp, myggbett, strandbesök och ”lösa-världsproblem-på-terrassen-kväll”.

 


Ska man nu vara i skärgården får man klä s...

img_0560 (MMS)

Ska man nu vara i skärgården får man klä sig därefter!


Kan inte förstå att det har gått 1 år!


dagens:

agenda: införskaffat vårskor i rätt storlek. Mycket viktigt med tanke på mina tår. Försökt köra slut på Kotten på lekplatsen. Misslyckats med att köra slut på Kotten på lekplatsen och låtit honom hållas här hemma istället. Funderat på när jag ska hinna städa. Funderat på packning inför helgen i sommarhuset. Planerat 1-årskalas. Sökt ett jobb. Lekt död sill i sängen (nu).

väder: VÅR!!! Jag satt i bara tröja på lekplatsen. Fabolous!

humör: trött, skitirriterad och inte så trevlig. Började dagen med att prata med först ansvarig för barnomsorgen i den här stadsdelen och sedan med min a-kassa. Inget av de samtalen var särskilt givande…

flipp: solen!

flopp: se ovan nämnda telefonsamtal. Tänk att man ska behöva sparka vuxna människor i rumpan för att de ska göra sina jobb?


Vårfint

Vårväder kräver nya skodon!

GI vecka 1

Första veckan av min GI-kur är avklarad och resultatet är ok men inte fläckfritt. Å andra sidan kånkar jag inte runt på 20 kg övervikt utan 3 så lite slarv gör varken från eller till. Min stora bov stavas SOCKER. Jag äter socker i olika former varje dag och det har jag nästan helt lyckats hålla mig ifrån, något jag är mycket stolt över. Första dagarna led jag svår sockerabstinens med huvudvärk och frossa och hela kitten. Men det gick över efter 3 dagar och sedan dess har jag inte varit särskilt sugen alls faktiskt.

Resultat so far:
måndag – OK
tisdag – OK
onsdag – OK
torsdag – trillade jag dit på en liten påse popcorn när vi var på bio. Men det kändes ändå ok.
fredag – skumpa är inte särskilt GI. Men i övrigt höll jag mig på mattan
lördag – åt vi dessert till maten, från GI-kokboken. Jag ger mig själv godkänt!
söndag – sprack det. Först skulle vi äta lunch på Rosendahls Trädgårdar och där var det enda alternativet en smörgås. Förvisso på grovt bröd men ändå. Sen blev det en tur till makens kusin som visade sig fylla år. Efter en lång inre kamp med mig själv dealade jag till mig en bit prinsesstårta och det kan man knappast kalla OK.

Men över lag en bra vecka. Känner mig redan något tightare runt midjan och det är precis just det problemområdet vi vill åt :)

 


La dolce vita

Förra veckan innehöll bland annat en förlorad budgivning, en lägenhet som vi över huvud taget inte hann se innan den blev såld samt två negativa jobbbesked. För mycket av den varan blir ingen glad av. Så jag och Kotten mötte upp maken på Melanders i Söderhallarna och lyxade till det med ett par ostron och lite skumpa i fredags innan vi knallade hem och höll helg. Ett glas skumpa, ett livligt Söder och lite strålande sol senare hade man återfått hoppet om livet.



Standard-småbarnsföräldrar-bild: mamma & pappa grimaserar för glatta livet, Kotten kunde inte bry sig mindre.


Nya familjemedlemar: Alfi & Jetson

Svärföräldrarna är på plats och med dem kom också tre tillskott till vårt hem.
Två fasligt slitna och eftersatta men ack så fina och SÅ sköna Jetson samt en mycket stilig Alfi-kanna.
Rena julafton med andra ord!

Bikin - check!

Det här med att köpa bikin post baby är ett känsligt kapitel. Någonstans på vägen försvann nämligen mina bröst, jag tror att de kanske gömmer sig på mina höfter. Det ser onekligen ut så.
Well jag vägrar låta mig begränsas av min mamma-booty så även om en bandeau-top är det sista jag bör köpa så gjorde jag det ändå. Eftersom den ser så där härligt J-Lo Miami-vulgo ut med sina tand-detaljer.
Och så blir det inga solränder heller. Jag kan med andra ord sortera in den under "praktiska köp".
Perfekt!





dagens:

agenda: svärföräldrarna tog Kotten med sig på en liten utflykt så jag fick dagen för mig själv. Hann med att springa (intervall, sweet lord vad kämpigt det var), söka tre jobb och shoppa lite.

väder: mycket vårig dag och kall kväll. Men jag svettades som tusan under min löptur vilket är ett bra tecken.

humör: ganska bra och ganska energiskt.

flipp: att jag och maken fick till en biodate, Vi såg Blue Valentine. Mycket bra men otroligt sorglig. Jag klarar INGENTING som involverar barn eller hundar nu för tiden. Blödig is my middle name…

flopp: att jag sålde en skjorta på Tradera som köparen sedan inte ville ha. Jag var beredd att göra upp i godo men nu vägrar hon att svara på mina mail. Så otroligt irriterande.

 


dagens garderobssnubbel...


Jeans: Sass & Bide, T-shirt: Indiska, Jacka: Vero Moda, Väst: H&M, halsband: har jag minsann pysslat själv, skor: Converse och så mina absoluta favoritörhängen från Gina Tricot. Nagellacket är Depends galna nummer 034.
Det var dagens det!

Ogästvänliga jäkla stad!

Jag trivs i Stockholm – det gör jag verkligen.  Jag har inte ångrat en sekund att vi flyttade hit, jag saknar inte Malmö nämnvärt (men mina vänner oerhört). Men vår start här har varit långt ifrån smidig och idag tänkte jag att Malmö kanske inte är så dumt ändå? (nä inte på riktigt, tänkte jag så alltså, men lite, bara ikväll).

För det första: Lägenheten vi bjöd på i söndags är nu uppe i 1,5 miljoner över utropspris. Förbannade lockpriser.

För det andra: Vår plan B lägenhet som skulle kunna funka såldes idag. Första visningen skulle varit på söndag. Sofi Fahrman är med andra ord inte helt ute med sitt ”If you snooze, you loose”- motto.

För det tredje: så fick jag inte jobbet jag sökte eftersom de ansåg att jag var överkvalificerad och där med inte skulle tycka att det var utmanande nog. Något säger mig att mina löneanspråk hade ett litet finger med i det spelet.

Lyckligtvis gräver jag inte ner mig över sådana här saker längre. Det är jag för gammal och vis för (eller något åt det hållet i alla fall). Jag inser att det är en övergående fas, att ett bra jobb kommer att dyka upp och då också ett boende som slår en som en knytnäve av excitement i magen. Till dess är det bara att bita ihop och kämpa på helt enkelt.


Stack of panites

När vi var i USA på bröllopsresa passade jag på att bunkra upp med panites. Kom hem med ca 30 par blandad kompott från Calvin Klein och Victorias Secret. Med facit i hand har VS hållt helt klart bäst kvalité. Jag har fortfarande kvar ett par stycken par och jag har varit gift i 1,5 år nu.
Därför drog jag iväg en beställning till VS på nätet.
10 par slutade på ca 500.- riksdaler inklusive frakt. Det är inte myclet mer än vad ett gäng trosor av halvtaskig kvalité skulle kosta på H&M.
Nöjd!


Nej, crazy blommor och snobben är inte för mig. Call me boring. Jag kallar det mognad :)

Back up!

Jag lider med henne.
Vi köpte en extern hårddisk men den drog maken i golvet och då dog den.
Sedan dess kör jag back up på nätet.
Närmare bestämt den här lösningen.
Där emot så borde jag ställa in någon typ av automatisk back up så att det görs regelbundet. Jag är nämligen lite dålig på att lägga upp mina saker där...


Once you go epilator - you want go back!

Jag köpte ju en epilator för ett tag sedan. Mitt förra möte med en sådan maskin slutade i våldsam smärta och lite tårar. Det blev bara en gång kan jag säga. Men efter att ha läst diverse recensioner på nätet (åhh jag är så lättköpt - jag vet!) så lät det som att tekniken hade gått framåt och eftersom Braun har en prova-på-kampanj där man kan få returnera även testade prylar bestämde jag mig för att slå till.

Beställde från tretti.se och fick varan 2 dagar senare.
Var det smärtamt? Ja
Outhärdligt?
Nej!

Mina rakhyvlar kan med andra ord se sig om efter ett annat jobb!



Pepp på papp!

I vårt hus ligger det en liten mataffär som drivs av en familj. Jag älskar att ha det så. En butik i huset som man kan  lufsa ner till klockan åtta på morgonen, med rufsigt frilla och mjukisbralla för att köpa juice. Eller klockan fem i åtta en fredagkväll för att köpa "party-cigg" eller Ben & Jerry´s - beroende på vilken aktivitet man ägnar sig åt.
Oavsett när man kommer får man alltid ett igenkännande välkomnande - lite som i Cheers, fast i en mataffär då. Det tycker jag känns hyvens. Och tittar man på butikens kvitton blir man lite extra glad.
Pepp i vardagsformat!


Helg!

Har haft en riktigt soft familjehelg. Middag med kompisar i fredags.
Promenad med ankmatning på lördagen (farmor kommer på onsdag, vi måste öva).
Lekplatsen, lägenhetsvisning och balkonghäng idag.
Precis som en helg ska vara!

Lite läskigt men ganska kul med gungan ändå...

Undertecknad tog sig ett träningspass på lekan. Sjukt jobbigt faktiskt.

Mata ankorna var helt klart en upplevelse utöver det vanliga!

Man blir trött av alla aktiviteter.

Åh - ja just det. Vi tittade på en lägenhet också. Som vi la bud på. Nu är det bara att hålla alla fingrar och tår för att det går vägen!

GI

I början på juni ska vi på bröllop i Italien. I min garderob hänger en mycket fin klänning som jag har ärvt av min farmor och den har jag tänkt att jag ska ikläda mig kvällen till ära. Tyvärr har jag ett par envisa kilon som vägrar fatta vinken efter min graviditet. Därför ser jag mer ut som en gödgris på väg att sprängas än en fantastiskt sval Grace Kelly (ok jag kanske inte ser ut som Grace Kelly utan de där extra kilona heller men jag ser i alla fall inte ut som en gödgris) i den där klänningen. Så därför är det, från och med imorgon och sex veckor fram över, stenhård GI-diet som gäller. Jag har till och med ritat upp ett schema i sann dagis (förlåt, förskole)-anda som jag kan kryssa av på för extra pepp!

Nu kör vi helt enkelt!




Världens sötaste jeansrumpa är på väg till...

img_0544 (MMS)

Världens sötaste jeansrumpa är på väg till doktorn för kontroll!


Att sätta bo

Jag har tappat räkningen på antalet lägenheter vi har tittat på. Hitintills har vi bara lagt bud på en av dem och den budgivningen vann vi uppenbarligen inte. Intressant att se alla dessa mäklare in action. Igår var vi och tittade på en 4:a på Kungsholmen. Den såg helt ok ut på bilderna, den var i behov av en renovering, det var det inget tvivel om, men den hade stor potential.


Ända tills vi kom dit. För det första hade fotografen troligen använt det fetaste bredvinkelobjektiv han kunde hitta. Rummen var löjligt små gentemot hur de upplevdes på bilderna. För det andra var det en oäkta förening och för det tredje planerades, enligt årsredovisningen för ett stambyte under 2013.
Slutligen var mäklaren den drygaste kvinna jag mött på länge. Arrogantare tanta får man leta efter.
När jag frågade om stambytet så drar hon till med att det kanske bara ska spolas, det är inte riktigt klart än…

Jag: Ja men i årsredovisningen står det att det är planerat till 2013.
Mäklartant: Ja men det vet man inte, de kanske kollar över dem och beslutar sig för att det räcker med att spola.
Jag: Ja men så står det inte i årsredovisningen.
Mäklartant: Nä men den är från 2009 och 2010 års redovisning är inte klar än. De kanske bestämmer sig för att skjuta på stambytet ytterligare ett par år.
Jag: Ehh ok, men då säger vi så då!
Att hon inte avslutade med att klappa mig på huvudet var förvånande, för det var den attityden hon tilltalade mig med.


Ett par minuter senare är det en annan spekulant som frågar om takhöjden var på mäklar-åbäket drar till med 2,70. Det köpte inte spekulanten som därför själv provmätte. Den faktiska takhöjden var 2,40. Lite skillnad.

Vi hade eventuellt kunna tänka oss att buda på lägenheten men den där mäklaren fick stå för avgörandet. Det blir med andra ord inte Kungsholmen inom en snar framtid.


Den här bilden är lånad från Hemnet (kommer inte ihåg vilken mäklare). I den här lägenheten skulle jag gärna bo. Den kostade tyvärr 16.000.000. Och då ingick inte möblerna...


dagens...

agenda: tvättat, bakat bröd, lagt upp annonser på Tradera, lagt ut barnvagnen på Blocket, köpt en jacka, handlat mat, kollat på en lägenhet och lyssnat på en faslig massa Annie Lennox.

väder: det började dystert men sen blev det rena rama vår-bonanzan.

humör: bra men tyvärr blev jag liiiiiiite irriterad på Kotten. Han är verkligen all over the place at all times och ibland räcket tålamodet inte riktigt till.

flipp: min nya jacka

flopp: att jag egentligen inte behövde någon ny jacka. Men va f*n, jag kan inte motså Grandpa – det går bara inte!


90-talet ringde - dem ville ha sina örhängen tillbaka!

Jag trillade dit ändå. Örhängen på rad - precis som 1992!


The dress

Så där ja, då var klänningen färdigknåpad så nu är det bara för värmen att komma så att jag kan få bära den utan heltäckande svarta strumpbyxor. Funderar lite på om den andra gardinen ska få bli ett par shorts...?





Ska Kotten lida ska mamma minsann få lida

Jag beställde precis en epilator.
Typ som om jag behövde kompensera mitt arma barns trauma-kväll med att tillfoga mig själv lite good old pain...

Högskolan och 5-minuters

Jisses vilken lång dag detta har varit, skrev högskoleprovet mellan 8 – 16. Kollade självklart mitt resultat så fort jag kom hem, det gick helt ok men det kunde varit bättre.

Då kvällens kalender var tom bestämde jag och maken oss för att det kanske var hög tid att försöka få fason på Kottens kvällsrutiner. Helt enkelt för att vi inte har några. Ena kvällen somnar han klockan sju, nästa halv tio och så gott som aldrig själv i sin säng. Ut över detta har det de senaste månaderna varit ett fasligt bökande på nätterna - vilket naturligtvis har gjort både Kotten och mig till två trötta vrak mellan varven. Åsa berättade att de hade haft ganska jobbiga nätter med S fram till att de tog till Fem-minuters-metoden, då hade det blivit mycket bättre. Därför tänkte vi att det kunde vara värt att en prova. Första kvällen är nu avklarad, Kotten skrek i en timme innan han gick i däck och jag led varenda sekund. Får se om det går bättre imorgon kanske?


♥ Morten


Som sig bör dagen efter så blev det "dagen-efter-mat" till middag.
Och så lite Skavlan på det. Morten Harket var gäst och de visade några klipp från konserten i december. Herregud jag blir helt till mig av att se det igen. Det är utan tvekan mitt livs konsertupplevelse.

Kulturhuset

Återbesök på "Rum för barn" på Kulturhuset igår, denna gång med finaste Åsa. Kottarna fick rasta av sig i "barnhagen och jag och Åsa fick mat i magen och en lugn stund när kottarna sov middag. På kvällen hade vi middagssällskap som var så himla trevligt att vi kom i säng alldeles för sent och med alldeles för många tomma vinflaskor på bordet. Denna fredag har med andra ord varit en sån där dag som man bara kryssar av i kalendern. Men det kan det vara värt ibland!

Kotten beundrar sig själv i Åsas kamera.

Det bästa med "Rum för barn" är nog ändå staketet. Då vet jag var jag har min lilla duracellkanin!

RSS 2.0