dagens:

agenda: tokstädat HELA lägenheten. Jisses, det blir riktigt skitigt när man är många som lever runt ett par dagar. Postat ett gäng tråkiga papper. Badat fotbad. Sett lördagens avsnitt av Downtown Abbey (som ni MÅSTE se om ni inte redan sett den – så bra!).

väder: aptrist men bra att städa i.

humör: lite måndagsdeppig. Det blev så tomt när alla gästerna försvann. Men efter ett par timmars städning var jag vid ganska gott mod igen.

flipp: att jag tog mig i kragen och fick städat ordentligt. Det känns bra nu i efterhand kan jag säga.

flopp: att jag har ont i ryggen. Misstänker att det kan vara en del kånkande på Kotten som ligger bakom. Jag borde börja göra lite ryggövningar på kvällarna.


Nattens Oscars-favoriter


Vackra Sandra är fin i nästan allt. Gillar henne lite extra i rött.

Gwyneth ser oförskämt cool ut i den här klänningen tycker jag. Lite mer mode lite mindre bakelse. I like!

Tycker att Marks frus tvådelade klänning är supercool. Maränger är som sagt inte min kopp te.

Birthday bash

Jag har en mycket trevlig födelsedagshelg i ryggen. Uppvaktad med presenter på sängen. Långfrukost med scones och fin fina vänner. Och en mysig och lagom sen födelsedagsmiddag på det. Känner mig mycket nöjd men absolut inte 33...

Presentbordet inkluderade en ny kamera (en lite mindre) berlocker till ett Thomas Sabo-armband, finaste morgonrocken, roligaste boken och kanske bäst av allt, barnvaktshjälp från våra vänner.

dagens:

agenda: har städat lägenheten, sprungit 6,2 km (yeah baby), fyllt i ytterligare papper till min danska a-kassa och postat lite Traderapaket.

väder: kaaaaaaaaallt och snöigt. Även om det är vackert så börjar man kunna det här med vinter nu…

humör: trött efter ännu en bökig natt. Men efter lite eftermiddagsvila var humöret på topp igen.

flipp: middag på Shanti med trevliga vänner och en Kotte som skötte sig förvånansvärt fint.

flopp: att jag återigen har fått en oroväckande låg summa från min danska kommun. Håller tummarna för att det är en missberäkning den här gången med…


Skansen + Vasa = bildbevis

Igår asade jag med mig mitt monster till kamera, därför är en bildkavalkad på sin plats :)











dagens:

agenda: har varit på Skansen-akvariet och Vasamuseet. Kul men maj gad vad jag är trött.
väder:
soligt men vansinnigt kallt.
humör:
trött och på grund av det även ganska irriterad. Kotten väckte mig varje gång jag somnat in i natt…
flipp:
Vasamuseet är en maffig upplevelse måste jag säga.
flopp:
jag hade för tunna skor och frös hela dagen. När vi kom hem var jag så trött och frusen att jag höll på att somna på köksgolvet. Tur att maken kom hem och tog över.

Garderobssnubbel den 22:a feb 2011




Lite franskt tema idag:
Kofta: Sonia Rykiel for H&M, randig tröja: Sonia Rykiel för sig själv, jeans: Cheap Monday och örhängen från en cheesy souvenirbutik i Paris :)

Spårvagnsmuseet

Hyvens dag med besök på Spårvagnsmuseet här på Söder. Sedan buss genom stan så att syrran kunde visa brorsonen var Olof Palme blev skjuten. Vi avslutade på brorsonens stora favvis (inte min dock) T.G.I.F. Nu: mätt och trött men Kotten har en massa spring i benen efter en dag i vagnen så han får springa av sig ett tag innan det blir välling och säng (för honom, jag klarar mig fint utan välling).







Dagens...

agenda: troligen besöka något av alla Stockholms museer. Syster Yster är här med min ena brorson.
väder:
Kallt men klart och vackert.
humör:
Bara bra. Har fått sova nästan en hel natt.
flipp:
Att nästan alla mina Tradera-auktioner är sålda. Mer cash in och jag slipper lägga upp dem igen.
flopp:
Träningsvärk - idag igen!

Dagens...

agenda: Titta på en lägenhet i vårt kvarter, städa lägenheten, springa en sväng, baka bröd, fylla i lite tråkiga papper och eventuellt ta en fika med några kompisar.
väder:
Det ser ut att bli en strålande vacker kall vinterdag idag igen.
humör:
Bara bra men lite trött, har varit uppe med Kotten sen kvart i sju.
flipp:
Att vädret är så fantastiskt vintervackert att man blir lycklig ända in i själen. Att jag faktiskt tog mig ut i löpspåret. 6,5 km i -15 på ca 43 minuter. Herregud jag är så stolt att jag snart sprängs.
flopp: Att budgivningen på lägenheten vi ska titta på redan har startat – innan första visningen ens har varit…

Update! Lägenheten - not for us! Fantastisk utsikt men mörk och murrig. Dessutom var flera av taken ljudisolerade vilket gav en känsla av att taket höll på att krypa ner på dig...


Åhh vilken lördag!




Well, en dålig fredag till trots, det finns ingen anledning att gräva ner sig. Vi startade därför lördagen med scones (som blev P.E.R.F.E.K.T.A) fortsatte med en underbar vinterpromenix och avslutade med Mello (wow vilket skräp SVT lyckats få till, alltså verkligen…) och Downtown Abbey. Som jag för övrigt tycker är ett hett tips om man är sugen på riktig kvalitet (till skillnad från Mello då). Den här serien är fantastisk!


Vuxenliv? Nä det kan du faktiskt glömma!

I fredags kväll försökte vi oss på någon typ av kvalitetskväll tillsammans maken och jag. Vi hade varit och handlat på torsdagen och jag stod i köket hela dagen och marinerade, gratinerade, reducerade und so weiter. Dessutom hade jag piffat upp min egen trötta nuna, även om man bara ska vara hemma är det trevligt om man själv känner sig något så när fräsch och pigg. Men när maken kom hem började Kotten bli trött. Vi åt förrätten och under tiden gick Kottens tongång från lite smått obekväm till i allra högsta grad missnöjd. Ja men ok då väntar vi med huvudrätten tills han har somnat. Pyjamas på och så en flaska välling på det. Nähä då piggnade Kotten visst till igen, sova var tydligen inget aktuellt alternativ längre. Ja men då kör vi på huvudrätten så får han pula runt lite under tiden. Trodde vi ja! Lagom till maten var klar hade Kotten kommit på att han visst ville sova och gormade för allt vad lungorna höll. Jaha, maten får stå tills han sover.

Kotten slocknade till slut och vi åt ljummen mat som tagit en halv dag att göra. När vi ätit klart börjar nästa skriksession och efter ett par timmar var både maken och jag så slut så vi lämnade köket åt dess öde och stupade i säng. Fram till klockan halv fyra då vrålandet drog igång igen. Maken tog natten och jag steg upp halv sju för att hänga med en Kotte som var ready steady för en ny dag.


Jag VET att man inte kan planera med ett litet barn, att småbarnsåren är tuffa och det får man ta och bla bla bla.
Men jag anser ändå att man måste försöka få till lite vuxenliv lite då och då. Nu har vi flyttat från hela vårt sociala nätverk och det gör onekligen allting lite svårare. Och efter en kväll som i fredags funderade jag på fullt allvar på att kasta in handduken. Dra på mig ett par mjukisbrallor, fixa håret i en chick Britney-tofs och leva på halvfabrikat och Pepsi Max i ett par år. Det hade i alla fall gjort livet lite enklare. Men då blir det å andra sida mest troligt inte fler barn.


Ny stilförebild!

För övrigt har jag full förståelse för att Brittan fick ett psyk-bryt. Who can blame her menar jag...?


Man blir nästan religiös på kuppen...

img_0441 (MMS)

Man blir nästan religiös på kuppen...


Facebook-kärlek!

Tänk vad fint när man får en hel statusuppdaterad tillägnad sig. Bästa starten på dagen :)

Åsa & Sigge

Igår träffade jag Åsa och hennes son Sigge för en fika på NK. Åsa och jag träffades kort genom jobbet förra våren. Jag var då i vecka 38 och liknade mer en badboll än en homosapien. Åsa var i 6:e månaden och så mest fin ut.

När vi kom upp till Stockholm och jag satt här i lägenheten och suktade efter någon typ av vuxet sällskap undantaget de få fraser om ens små telningar som man utbyter med andra föräldrar på Öppna Förskolan, då kom jag att tänka på Åsa. Efter lite detektivarbete lyckades jag spåra henne och skickade iväg ett lite nervöst mail.
Att ragga kompisar skiljer sig inte så där väldigt mycket från att ragga partner. Det är lika nervöst, lite pinsamt och ganska själutlämnande. Men jag blev inte nobbad (ha ha). Åsa svarade och vi gick på en mycket trevlig date som sagt. Kottarna var i perfekt fas, de tittade på varandra i 5 minuter sen fick de var sin flaska välling och somnade ungefär precis samtidigt och således fick jag och Åsa två härliga och väldigt välbehövliga ”vuxentimmar” då allt mellan himmel och jord hann avhandlas. Tänk vad energidepåerna tankas upp bara man får chansen av vara sig själv och inte bara vara mamma i ett par timmar!


Okynnes-shoppingen är den bästa!

Jag brukar vara gara ganska bra på att inte komma hem med en massa krimskrams när jag varit på stan.
Men Accessorize, där har jag svårt att stålsätta mig.
Igår kom jag hem med en synnerligen piffig hårsnodd och en ny brosch att sätta på tex jeansjackan i sommar.
70% rea, thats my kind of rea.


Apan på bilden har inget med inlägget att göra.



Hur ska det då gå när de små liven börjar på dagis?

Idag skulle jag träffat Mia och lille E och hittat på någonting. Men den här gången var det deras tur att sjuka sig.
*SUCK*
Det är tredje gången på raken som planerna för dagen blir grusade på grund av sjukstuga (förra veckan var det vi som gick i däck). Och då har våra kottar inte ens börjat på dagis än... Jag undviker helst att tänka på hur det blir sen.
Börjar i alla fall bli så galet trött på att underhålla Kotten själv, får nog rasta oss en sväng på Öppna Förskolan imorgon.Trots den övervägande risken att någon av oss släpar hem ett nytt gäng bakterier...

Dagens

Lite färg denna grå februari-dag...


T-shirt: ACNE (jag sa ju att jag behövde den), jeans: CM, Örhängen: H&M

Chokladbiskvier och garderobsrensning

Idag hade jag en to-do-list lika lång som Rose-Maries Ullared-kvitto.
Men hela förmiddagen larvade jag runt och gjorde annat.
Fotade kläder till Tradera - inte på listan.
Surfade bloggar - inte på listan.
Skrev ner roliga barnvisor till Kotten - inte på listan.
Bakade chokladbiskvier - definitivt inte på listan.

Men efter att jag hade gjort en massa "onödiga" saker i ett par timmar infann sig till sist lusten att ta sig an den aptråkiga to-do-listan.
Likt en duracellkanin (med en liten "helper" i släptåg) städade, fejade, och grejade jag. Till och med garderoben fick sig en genomgång. NU är jag förvisso helt slut som artist och tänker bege mig till sängen och Sherlock Holmes (nej det är inget kinky smeknamn på maken, den här Sherlock så klart!) men det kan jag göra med ett ytterst gott samvete!
Hallelulja!

Pappa är kung

Jag frågar Kotten om han kan säga mamma.
Och han svarar:
- Pappa!
V.A.R.J.E G.Å.N.G!
Jag ver inte om jag bara ska kasta in handduken och se mig besegrad här...?

Dagens detalj

Blått är flott!

Lack från Sally Hansen och tröja från Cottonfield.

Höjden av kärlek är att maken nattar en vä...

img_0427 (MMS)

Höjden av kärlek är att maken nattar en väldigt pigg Kotte medan jag dricker te och läser tidningar. Jag har verkligen den finaste maken i hela världen :)


Happy Friday

Stormen har bedarrat och jag har gjort mitt bästa för att sminka bort min trötta förkylning så nu tar jag Kotten i vagnen och går ner på stan en sväng.
Om ett par timmar kommer syster yster och Lilla A - tjoho!

I det här vädret får man snällt hålla sig ...

img_0416 (MMS)

I det här vädret får man snällt hålla sig inne. Jag fördriver tiden med att rita släktträd i Kottens baby-album!


40-års galej!

Upptäckte att jag fått ett gäng bilder från 40-årskalaset på min gamla mail.

Moi med bordsherre.

Jag och syrran hade andra plats på tal-listan. Det kändes liiiite tidigt...

Maken med en styck kotte.

Syrran med en styck Kotte.

Jubilerande broder (tredje från vänster) med fin fina kusiner.

Gästernas bild av födelsedagsparet.

Attttjhooooo!

Det blev aldrig något av min andra omgång vinterkräken. Jag låg på soffan mellan 14-23 och mådde pyton men mer än så blev det inte. Men idag har jag övertagit makens/Kottens förkylning istället - härligt.

Kotten, han är nu efter en tids sjukdom pigg som en mört. Och hans sovtider är det helt åt skogen med (vi har i och för sig aldrig lyckats styra hans sovtider men nu är det verkligen helt åt helskotta).
Idag sov han middag mellan 11.30-13.00.
Efter ett par timmars stoj försökte jag få den lilla gossen att sova en eftermiddagslur också. Det gick inte alls.
Med resultatet att han gick i däck klockan 19. Och vaknade igen klockan 21 - ready to play!
*suck*

Sjukstugan!

Nu har mamma och pappa precis packat bilen full med så mycket av våra saker de fick plats med för att ta dessa med till huset i skogen. Med andra ord har situationen med hyresvärden fortfarande inte löst sig. Men varken jag eller maken har en ”rycka-på-axlarna” attityd till folk som anser sig ha rätt att blåsa oss. Därför kommer vi att vidta åtgärder och det är det enda som får mig lugn varje gång jag kommer ut i vardagsrummet och möts av en vägg med kartonger som borde varit borta för cirka en månad sedan…

Mamma och pappa lämnade ett ömkligt gäng bakom sig. Kotten är fortfarande snuvig, maken har fått en dos av Kottens dunderförkylning och tvingades stanna hemma från jobbet och själv sitter jag och kämpar med illamående och ber en stilla bön att det inte ska vara en andra släng av vinterkräken.

Under tiden letar jag/vi nytt boende.
Den här ligger förvisso inte inne i stan men den är onekligen det bästa av både lägenhet och hus.
Det bli nog en liten utflykt på söndag.


Vinterkräken strikes again

Vi har lagt en otroligt mysig men lite kaotisk helg bakom oss. Mysig eftersom bästa mamma och pappa varit här och pysslat om oss. Kaotisk eftersom Kotten åkte på tidernas förkylning på Öppna Förskolan i torsdags och därför skrek sig genom natten till lördag. Dock piggnade han till under lördagen så jag och maken kunde få till vår planerade lördagsdate på det här stället (fantastisk mat, haltande service).

Igår var det pappas tur att ta över stafettpinnen i sjukracet och han gled in i den nya veckan med en härlig släng av Vinterkräken. Funderar på om enda sättet att klara sig undan att bli sjuk är att stänga in sig i hemmets lugna vrå med en jumboflaska handsprit…?


Conscious Collection

H&M upprepar förra årets återvinningskollektion med Conscious Collection som släpps den 14:e april.
Jag köpte ingenting från förra årets kollektion även om jag var himla sugen innan. Årets skapar verkligen seriösa cravings men det kanske blir som förra året, att man är trött på det när det väl landar på hyllorna!?
Gillar den djupt skurna klänningen och kavajerna mest.





Hot pink!

Jag tycker att min vårgarderob redan är ganska välfylld och jag har inte planerat att fylla på den nämnvärt.
Men den här t-shirten behöver jag faktiskt. Alltså verkligen.

Från ACNE

Noooooooo!

Jag trodde vi var överens om att vi var klara med snö och is nu.
Skitväder!


Copy - paste: Sonia




Den perfekta stöveln

Förra fredagen gjorde jag ett sånt där reafynd som man blir glad långt ner i magen av. Jag har länge letat efter ett par cognacsfärgade stövlar. Men det är inte helt lätt att hitta några som uppfyller alla kriterier. Färgen måste vara rätt, inte för mörk, inte för ljus. Klacken får inte vara för mesigt låg men inte heller smärtsamt hög. Skaftet måste passa och ska ha dragkedja. Dessutom måste tån ha rätt spets, inte för vass, inte för rund. Det enda ställe jag hittat något som varit i närheten (i en rimlig prisklass that is) är La Redoute men att köpa stövlar på nätet är inte riktigt min melodi.

Därför höll jag på att skita knäck när jag gick förbi Footlight och såg dessa stövlar i skylten. Ett par kvar, som var rätt storlek och som satt som en smäck.

Och till 60 % rabatt!

Det är lite som att vinna på lotto.

 

 


Tassels baby

När vi flyttade in sorterade jag alla mina pyssellådor (ja jag har ett helt gäng - inget konstigt alls...) och då blev jag så galet sugen på att pärla.
(Pärla = den perfekta avkopplingen.)
Så det blev ett halsband med Maria M´s sidekick - the tassle!


Oärliga männoskor ska man hålla sig borta från - helst!

När min syster var liten brukade hon spela in egna radioprogram på kassettband. En gång när hon som bäst var i gång med att ”sända” gick vår bror in och började retas och störa. Syrran (då 4 år gammal) får ett raseriutbrott utan dess like och börjar vräka ur sig alla fula ord hon kunde. Dessa var ganska begränsade med tanke på hennes ringa ålder och till slut räckte inte svordomarna till för den ilska hon kände mot vår bror just i det ögonblicket. Så avslutningsvis klämde hon i med:
– Du din, du din jäkla fruktsallad!!!

 

Idag känner jag för att ringa vår hyresvärd och skrika:
– Du din jäkla fruktsallad!

De har uppenbarligen blåst oss på förrådet och påstår att agenten som vi hyr genom har lurat oss. Med tanke att det är hyresvärden och inte agenten som inte svarat på varken mail eller telefon på tre veckor känns det som att det är dem som inte har riktigt klart för sig vad som gällde. I vilket fall lägger vi in lägenhetssök 2.0 nu. Här tänker jag INTE bo kvar längre än nödvändigt.

 

Idioter!


Vem behöver en tv - really!?


Yes to Carrots

I paketet från ASOS låg även denna presentbox med schampo, balsam och showergel från Yes To Carrots.
Ett för mig nytt märke som ska bli kul att prova på mitt torra barr :)




Phuh!

Jag fick precis ett mail fårn min danska kommun. Det har blivit ett fel i deras system och mina pengar kommer in den 10:e. Lite irriterande men ändå ett bättre besked än inga pengar alls :)

Mellandagsrea

Under mellandagsrean beställde jag ett par saker från ASOS. Men då vi stod mitt uppe i en flytt beställde jag dem till syrrans adress så där låg ett paket och väntade på mig när vi kom ner till Skåne i helgen.

En randig tröja (till) från Sonia Rykiel

En (än så länge ostruken) silkesjorta från Vero Moda.

RSS 2.0