Nu lämnar vi skenande bussar och åker på s...

img_0632 (MMS)

Nu lämnar vi skenande bussar och åker på semester en vecka. Var av 6 dagar barnfria. Säkert lite tomt men man ska inte underskatta en sovmorgon :)


Änglavakt

Hade bestämt träff med Malla vid Slussen klockan tolv idag. Malla var lite försenad så jag promenerade runt torget där ett par varv innan hon dök upp. Vi gick in på Coop och köpte tre burkar barnmat och sen begav vi oss upp mot Götgatan. 5 minuter efter att vi gått händer det här.
Jag stod på den platsen, med ryggen mot bussen 10 minuter tidigare.
Jag tittar på bilderna och blir lite kräkfärdig. Den där barnvagenen kunde varit Kottens barnvagn.
Fy fasiken vilken jäkla tur man har ibland!!!

IDUN Minerals
Min Kabukiborste från Tromborg har efter 5 års trogen tjänst tackat för sig så jakten på en ny har pågått ett tag. Det blev till slut denna skönhet från IDUN.
Jag har inte hunnit testköra den än men den har redan fått + för snygg förpackning, fint ställ (till badrumsskåpet) och för priset (249,-). Återstår att se om den är bra använda också?

Tvättlappp deluxe

Makens kusin fick sitt tredje barn förra veckan.
Det är ett känt faktum att små barn hyser stor fascination för tvättlappar och mitt kreativa flow håller i sig så jag sydde en snuttefilt med "tvättlappar" för en livstid. Det ska väl hålla den lilla sysselsatt ett tag fram över i alla fall... :)En väst - en make over

För ett par veckor sedan såg jag en sjukt snygg jeanskavaj (!) i skylten på Seven for Mankind. Kom då på att jag hade en jeansväst hemma som jag köpte till en fest i höstas. I sin ursprungliga form kändes västen lite väl maskulin och rock n´roll för att komma till användning. Men efter en match mot sax, nål och tråd och lite snidigt kantband kändes en genast mycket bättre.

Västen - pre sax

Västen post sax - på en dagens.
T-shirt: Edun (som jag köpt här), jeans: CM, Boots; LeRedoute.


Kids - do not try this at home!

Jag har hamnat i den där klassiska småbarnsfällan som jag svor på att aldrig hamna i. Ni vet den där när man inte riktigt hinner med sig själv. Maken har arbetat som en tok de senaste veckorna medan jag har roddat med allt som hemmafronten kräver. Detta har resulterat i att jag den senaste tiden sprungit runt med en golvmopp i svart och hö-gult på huvudet. Någon tid att gå till frisören har det inte funnits. På lördag är det semsterdax med stort S. Me and maken på vuxensemester, utan Kotte, 6 dagar i Italien (om gud vill och vulkaneländet lugnar ner sig). Jag känner absolut inte för att åka på vuxensemester med en golvmopp på huvudet. Så alternativet blev att ta saken i egna händer. Slingor vågar jag mig inte på, på egen hand så det fick bli en 6-veckors toning i färgen Honey Blond istället. Jag förväntade mig askblont. Det blev strawberry red. Först var jag gråtfärdig. Men efter ett par timmars tillvänjning så är jag faktiskt mycket nöjd. Jag känner mig till och med ganska fierce J

Det blev liksom fel men rätt ändå!


Nej barn - knivarna & era tändare får ni s...

img_0629 (MMS)

Nej barn - knivarna & era tändare får ni snällt lämna utanför !


Förskolan - part 1

Inskolning på förskolan idag. Det är med blandade känslor måste jag motvilligt medge. Innan har jag tyckt att det var lugnt, Kotten är vansinnigt nyfiken på livet och ganska energisk så jag har verkligen känt att han är redo för nya utmaningar i livet. Men väl på plats är jag mindre stursk. Alla de andra barnen är äldre, merparten pojkar och barngruppen ganska stor. Detta resulterar i en väldigt stimmig miljö. Det är full rulle från början till slut. Det målas (med hela kroppen) det leks med lera (och det äts lera), det snoras, stojas, brottas, skriks och sjungs för allt vad arslet håller. Mitt i detta kaos står tre otroligt coola fröknar som inte verkar beröras nämnvärt av kaoset, snoret eller bajsblöjorna. Kotten verkar inte särskilt berörd han heller. Mest nöjd och nyfiken. Vid närmare eftertanke är det nog mest hans mamma som är lite rädd…


Mummy dearest!

Det är väldigt sällan min mamma skickar mail. Hon hör inte till den tekniska delen av befolkningen om man säger så.
Men idag dök det upp ett mail.
Det hade rubriken:
Disney - how did he know?
Och innehöll följande bild:

Jag tycker att alltihop är superfestligt. Både att detta är det första mail min mamma skickar på ett halvår.
Och mailet i sig.

Jag.har.ont! I precis hela min kropp. Igår...

Jag.har.ont! I precis hela min kropp. Igår när vi efter mycket om och men tagit oss ut till stugan gick jag totalt i däck. Feberfrossa och en värkande hals gjorde att jag missade hela den härliga grill-middagen vi förberett tidigare på dagen. När jag vaknade i morse trodde jag på fullt allvar att jag aldrig skulle komma ur sängen. Vänster ankel och höger knä protesterade högljutt mot 21km på asfalt. Dagens breddrift blev således att ta sig in och ut ur bilen utan att svimma av smärta. Herregud; om det är så här det känns att bli gammal så är jag definitivt för dödshjälp!


2.1 mil senare... Slut som artist men grym...

img_0622 (MMS)

2.1 mil senare... Slut som artist men grymt stolt!


Kylskåpsrensning pågår... Jag drog allt ja...

img_0620 (MMS)

Kylskåpsrensning pågår... Jag drog allt jag hittade i juicecentrifugen. Gott!


Jag är inne i ett kreativt stim. Idag blev...

img_0616 (MMS)

Jag är inne i ett kreativt stim. Idag blev det en taklampa (utan att borra i taket) till matbordet. Är lite störigt nöjd!


Att fråga eller inte fråga, det är frågan...

Fem timmar efter att vi fått besked om förskolan fick jag ett samtal från en rekryteringsfirma. Jag blev kallad till intervju!

Först händer ingenting, sen ingenting och sen jädrar händer det grejor mest hela tiden. Samtalet kom  i förrgår och första intervjun var igår. Den gick bra och jag är kallad till en andra intervju imorgon. Det är en rekryteringsfirma som sköter rekryteringen och jag hade i ärlighetens namn lite svårt att greppa läget. Jag ställde frågan om huruvida de kör med flex eller ej på det här företaget. För mig är den frågan av allra största vikt och i mina ögon ganska logisk. Jag har ett litet barn. Om han inte ska behöva vara på dagis mellan 7.30 – 17.15 så måste jag kunna flexa mina arbetstider ett par timmar fram eller tillbaka. Antalet arbetade timmar är ju självklart dem samma, det hela handlar bara om när man kommer och går. Självklart ska man vara på plats på kontoret när behovet finns men det borde gå att kompromissa så att det fungerar för både arbetsgivare och anställd? Jag måste vara långt ifrån ensam om att brottas med denna problematik och därför ställde jag frågan. Tilläggas bör att många på den avdelning min rekrytering gäller är i min ålder och har ett eller två barn så därför ansåg jag frågan ganska harmlös. Men den var tydligen helt fel. Så skulle man inte fråga, det kunde innebära att de ansåg att jag inte var tillräckligt intresserad av tjänsten.

Min första känsla när jag gick därifrån var att jag tabbat mig och att jag borde hållit tyst. Men efter ett par timmars betänketid så anser jag fortfarande att frågan är relevant och på intet sätt opassande.

Vi lever väl på 2000-talet?

Eller har jag fel, visar det på ett bristande engagemang om man frågar efter flex på en intervju?


Girlpower

Jag har läst det här inlägger 3 gånger nu och jag tycker fortfarande det är lika roligt.
Fasiken vad det är gött med folk som säger ifrån!

Lite geek-varning då´rå!

Jag åkte by the way hiss med Martin Rolinski och hans bebis idag. Han skulle också på Rum för Barn och jag och Åsa fick typ tala om var barnvagnsparkeringen var. Martin var kanske lite snyggare i verkligeheten än på tv.


Att jag som skrivt det här inlägget är 33 år gammal och har en ettårig son är en skrämmande tanke...

Telenor -teleshit!

Den här bloggpausen är på inga sätt frivillig. Vi har lite problem med vårt mobila bredband. Eller rättare sagt, Telenor har lite problem. Min dator är ny, bredbandet gammalt. De leker inte så bra ihop. Så vi begav oss till Telenor och frågade om vi möjligen kunde få ett nytt bredband (bara en ny ”dong” alltså). Det kunde vi. Om vi förnyade bindningstiden 24 månader. Det ville vi inte. Nähä då kunde vi inte heller få någon ny ”dong”. Utan fungerande ”dong” är det där mobila bredbandet ganska värdo. Och vips så förlorade Telenor en kund!

Så nu väntar vi på att ett nytt kit från Tele2 ska dyka upp i brevlådan. Till dess går allt lite trögt och bloggandet går på sparlåga litegrann…


6.6 km intervall med barnvagnen!!!

img_0611 (MMS)

6.6 km intervall med barnvagnen!!!


Soft Goat

I senaste numret av Damernas tipsar dem om Soft Goat. Läs om dem här!

Välgörenhet är alltid välgörenhet och jag tror att jag måste välgöra genom att köpa en sån här :)

Vad är det för dag idag?
Be aware alltså :)


Jason!

Maken är ute och svirar med jobbet. Jag får hålla till godo med Jason i Damerans. Det är inte kattskit det heller ska jag säga. Hur het?

dagens:

agenda: har träffat en kompis från gymnasiet som gav mig lite pepp och tips om reklambranschen i den här, för mig, nya stan. Spanat in Jade Jagger for Indiska. Det blev inget köp då det bara kändes som "tant" när det väl kom på. Men inredningsprylarna var fina. Kollat på en lägenhet. Fikat med Kotten som drog i sig en imponerande del av min libanesiska soppa.

väder: soligt.

humör: Sjukt bra. Morgonens pepp-möte satte sin prägel på dagen.

flipp: Att Kotten somnade som en stock klockan sju. Inte ett pip. Han la fötterna på huvudkudden (?) och somnade. Vi provade att sitta inne hos honom en stund innan han skulle sova igår och det verkar fungera. Han somnar uppenbarligen bättre nu. Själv parkerade jag min trötta rumpa i våra nya sängar med Plaza Interiör och senaste numret av Damernas. Lyxigt värre!

flopp: att lägenheten jag tittade på (åter igen) inte levde upp till våra förhoppningar. Jakten går med andra ord vidare.


Anna OMG

När man flyttar långt bort är det skitgött att ens kompisar bloggar.
Så att man vet vad som händer.
Anna O hittar man här.

Nu är det bara för Lilla A och Ella att börja uppdatera lite mer frekvent.
Mobilblogg anybody!?

Jade Jagger for Indiska

På torsdag släpps Indiskas andra samarbete med Jade Jagger. Jag hoppas på att få tag i klänning eller kimono samt kanske ett fin fint armband.


Would you like another cup?

För ett par år sedan fick jag två mycket fina randiga koppar av Ellas man i födelsedagspresent.
Jag har någon konstig samlarmani på just koppar och vårt hem fullkomligt dräller av dem. Ändå kan jag inte låta bli att köpa fler. Som till exempel nu i helgen när jag sprang på ett gäng släktingar till de fina randiga inne på ROOM. Inte kunde jag lämna dem där i butiken? Jag kände starkt att de behövde få återförenas med sina släktingar. Är väldigt nöjd med det beslutet även om det börjar bli lite trångt i skåpen...

Koppen i mitten är en present och de andra två är återförenade släktingar från ROOM.

dagens garderobssnubbel...
Jeans: Vero Moda, Tröja: CUBUS, skor: LaRedoute, bälte: Second Hand

Varmt och gött idag!

Ljuva helg

Har haft en fantastiskt trevlig helg tillsammans med bästa Emmie och F.
Vi har ätit gott, shoppat, ätiti gott igen, druckit drinkar i Skrapan, promenerat runt Söder, tittat på lägenheter och fikat.
Nu är jag full av energi igen.
Och som vanligt när jag har myclet trevligt så glömmer jag att fota.
Men några få bilder blev det i alla fall.

Årets första luftballong på klarblå himmel.

Vi åt och drack indiskt.

En suddig dagens. Svart, militär och leopard.

Leoskor.

Utsikten från Skrapan.

Hem ljuva hem

Under påsken fick vi äntligen tillgång till vårt förråd så nu börjar vårt hem kännas just som ett sådant.
Bestämde mig för att betona den känslan och hängde därför upp ett litet tavel-kollage ovanför matbordet här om dagen.

Samtliga verk är målade av min farfar.

Shining light


Feelgood att starta helgen med!

dagens garderobssnubbel...
Tröja: Fornarina, Jeans: CM, Skärp: Tommy Hilfiger, Scarves: H&M Fashino against Aids, Skor: Keds, jacka: LaRedoute.

dagens:

agenda: ska möta upp med Åsa. & lilla S. Hade egentligen tänkt besöka Junibacken men eftersom solen lyser för första gången på en vecka blir det nog parkhäng istället.

väder: soligt.

humör: lite trött, satt uppe sent och skrev en ansökan och Kotten är lite bökig på nätterna igen.

flipp: att bästa Emmie med sambo kommer upp från Skåne ikväll. Så det blir mys hela helgen.

flopp: nä idag är det positive thinking som gäller J


dagens garderobssnubbel...Tröja: second hand, Kjol: Sonia R for H&M, och möss från Marc Jacobs

Pärlat och klart

En del människor varvar ner med hjälpa av meditation, andra stickar. Själv brukar jag "pärla" för att få ro i själen.
Sist blev det ett same-inspirerat armband.Det röda bandet kommer från Rädda Barnen.
Som för övrigt har en mycket trevlig Designshop.

Kotten övar på att äta själv. För egen del...

img_5421 (MMS)

Kotten övar på att äta själv. För egen del ska jag ägna kvällen åt att städa litegrann...


Mors dag!

Sista söndagen i maj är det Mors Dag.
Man kan välja att se Mors Dag som ett kommersiellt jippo.
Det gör min bror. Han tycker samma sak om Alla Hjärtans Dag.
Hans fru delar inte hans åsikt.
Min svägerska är typ alltid sur den 14:e februari och den sista söndagen i maj.

Jag kan leva utan uppvaktning på Alla Hjärtans Dag. Men är det någon dag jag tycker att jag förtjänar lite extra uppmärksamhet så är det ta mig tusan på Mors Dag.
Att vara småbarnsmamma är sällan en barnlek I tell Ya!
Skulle jag själv få välja vad jag vill bli uppvaktad med så skulle en av dessa charms sitta utmärkt på min TS-länk.


Jag kategoriserar denna under TIPS i fall att maken kikar in...


Fire to the rain!


Gåshudsvarning på denna :)

dagens garderobssnubbel...Jaha, det var bara att dra på sig tjocka tröjan och vinterpjucksen idag...
Jacka: Neuw, tröja: Second Hand, Byxkor; Vero Moda och mina vapendragare från Alfred Sargent på fötterna.
På naglarna: Nr040 från Depend.

Träningsvärk

Hemma i Stockholm igen efter 2 veckor på flängande fot.
Ganska skönt men lite vemodigt, när jag är i Skåne inser jag hur mycket jag saknar att ha vänner och familj runt hörnet. Och snöstormen som ven utanför vårt fönster i morse hjälpte liksom inte precis till.

Men enough med the gnäll - vaknade inte bara med en snöstorm utan även med träningsvärk.
Har inte kunnat springa en enda gång under hela resa på grund av min massiva förkylning.
Men igår testade jag syrrans Wii Fit.
Sjukt kul och ganska jobbigt.
Kanske ett schysst träningsalternativ för mig som inte riktigt hinner med.

Detta inlägg kan eventuellt nomineras som det tråkigaste någonsin i den här bloggen. Men å andra sidan kan det inte vara kul jämt :)

Jeans

Så här vill jag se ut när jag knallar till jobbet en måndag i september.

Looken till väsnter that is!

Bild

RSS 2.0