Fillimpa
Jag firade att Detoxen äntligen är över med att baka systrarna Voltaires goda Fillimpa.
5 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
3 dl rågsikt
2,5 dl rågkross
1 dl vetekli
0,5 dl vetegroddar
1 tsk salt
4 tsk bikarbonat
1 l lättfil
2 dl mörk sirap
Blanda alla torra ingredienser mycket noga.
Rör ner fil och sirap och blanda väl.
Smöra och bröa 2 stycken 1,5 liters brödformar.
Grädda 100 minuter på 175 graders värme.
Jag hade inga vetegroddar så jag tog solroskärnor istället, det gick lika bra det.
Sen hade jag något lägre temeperatur då vi har varmluftsugn.
Kalasgott blev det!
Receptet kommer från "Systrarna Voltaires Mat".
5 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
3 dl rågsikt
2,5 dl rågkross
1 dl vetekli
0,5 dl vetegroddar
1 tsk salt
4 tsk bikarbonat
1 l lättfil
2 dl mörk sirap
Blanda alla torra ingredienser mycket noga.
Rör ner fil och sirap och blanda väl.
Smöra och bröa 2 stycken 1,5 liters brödformar.
Grädda 100 minuter på 175 graders värme.
Jag hade inga vetegroddar så jag tog solroskärnor istället, det gick lika bra det.
Sen hade jag något lägre temeperatur då vi har varmluftsugn.
Kalasgott blev det!
Receptet kommer från "Systrarna Voltaires Mat".
Kommentarer
Trackback