Rödbetscarpaccio med tryffelhonung.
Gillar ni tryffel så måste ni testa det här receptet. Försvinnande gott.
Rödbetor och getost
3 st stora rödbetor, skalade
1 l vatten
1 msk salt
150 g getost
Garnering
2 msk honung, flytande
1 krm tryffelolja
50 g pinjenötter
Gör så här
1. Rödbetor och getost
Börja med att skala rödbetorna.
2. Lägg dem sedan i en kastrull och täck helt med vatten.
3. Tillsätt salt, vattnet ska smaka rejält salt så att rödbetorna drar åt sig av sältan.
4. Koka sedan rödbetorna tills de är mjuka. Detta tar ca 30 minuter.
5. När rödbetorna är mjuka, häll av vattnet och låt dem svalna.
6. När rödbetorna svalnat ska de skäras i mycket tunna skivor. Har man en skärmaskin kan man använda den, annars går det bra med en vass kniv.
7. Lägg ut de tunt skurna rödbetsskivorna på en tallrik.
8. Lägg sedan en bit getost ovanpå.
9. Garnering
Blanda honungen med tryffelolja.
10. Ringla över rödbetorna samt getosten.
11. Rosta pinjenötterna ett par minuter i en stekpanna.
12. Fördela dem sedan över tallriken.
13. Klart att servera!