Happy New Year!


Ella om du läser detta: Vi saknar dig!
Kram!

Året som gått del 2

Juli
Vi åkte via huset i Skogen till Stockholm för att semestra lite och för att gå på bröllop. Där efter styrde vi kosan mot sommar-huset där jag och Kotten fick nästan tre hela veckor. LYX! Stackars maken fick jobba och veckopendla men det gick bra ändå. Jag fick tok-ont i tårna och tvingades gå i flip-flop i 6 veckor. Jag tröstade mig med en väska jag suktat efter i måååååånga år!






Augusti
Om juli var bra så blev augusti nästan ännu bättre. Svärföräldrarna kom på besök och vi utnyttjade vår härliga ballkong till max med ute-middag varje kväll. Vi uppdaterade vårt hem en smula. Malla kom ner ett par veckor coh vi hängde på standen (en gång och Kotten skrek non-stop). Jag fick operera båda tårna. Inte en angenäm upplevelse men dessvärre nödvändig. Jag började läsa Matte C. Riktigt kul men ganska klurigt. Vi var på århundradets roligaste fest. Den var på fullaste allvar helt GALEN och SÅ rolig. Dagen efter firade vi mamma med brunch. Jag och familjen bilade ner till Basel så att Kotten skulle få en chans att se hur farmor och farfar bor. Det blev en härlig vecka med mycket egentid för mig och maken. Egentid som spenderades både i motionsspåret och i Basels barer. Kotten började med smakportioner - som mottogs med glada tillrop.




September
September var minsann inte kattskit det heller. Vi började med att åka upp till sommarhuset för - vad jag trodde - en lugn helg med familjen. Det visade sig att syrran hade ordnat världens överraskningskräftskiva. Jag kan ärligt säga att hela helgen är som ett töcken, jag blev SÅ chockad. Och så GLAD. Jag har ju på alla sätt och vis lyckats kamma hem världens bästa syster.
Samma helg begravde vi min fina lilla Taxameter. Ett fint avslut på en bra helg.
Jag gjorde en Detox-kur med visst hopp om att få bukt med de sista graviditetskilona. Det gick så där, jag gick inte ner ett gram. Men lite piggare blev jag kanske. Jag spelade in en sketch med Robins. Jag hade matteprov som inte gick jättebra. Jag åkte till sommarhuset en andra gång för att fixa och dona lite. Och så tittade jag på det finaste huset i världen, för svärföräldrarnas räkning förvisso. Och det blev inget köp. Men maj gad vad fint det var!






Oktober
Såg jag mig själv på tv. En mycket märklig upplevelse. Jag, maken och ett par kompisar anmälde oss till Göteborgsvarvet och jag gjorde ett par halvhjärtade försök att få igång min en gång i tiden så fina kondis. Vi åkte på ytterligare ett bröllop i Stockholm. Syrran följde med och agerade barnvakt och vi fick en riktig helkväll. Som grädde på moset fick vi åka tåg tillsammans med prins C-P (syrrans stora idol) hem. Vi besökte Fotografiska och hade date med fina kusinen och kusinbarnen. Kotten tog ett stort kliv, rattade sin gåstol som en annan proffs-truckförare och busade mest hela dagarna. Det blev många fika-stunder i kyrkan men minst lika många mamma-barn träningspass på Kockums Fritid. Jag och Ella gick på en hyvens modevisning på Vindåkra. Men det största av allt var nog att vi tog beslutet att flytta till Stockholm. Läskigt och skitroligt på samma gång!






November
I november var vi iväg på mitt livs bästa resa. 17 dagar var vi och hälsade på svågern på Maldiverna. Ord kan inte beskriva hur fantastiskt det faktiskt var. Jag och maken firade bomullsbröllop. Jag konstaterade att köp-stopp tydligen inte var riktigt min grej. För dålig karaktär är den troliga orsaken till misslyckat resultat men nästa år kommer att bjuda på nya tag - that´s a promise. Syrran och jag så Lady Gaga på Malmö Arena. Arrangemanget var crap men Lady Gaga visade klart vem som är den nya Queen of Pop. Magiskt! Ellas A fyllde 1 år. Jag fyndade klänning, väst och pumps från Lanvin på ett halvtomt H&M på Storgatan (Malmö har sina fördelar, inga 50 meters köer här inte:). Maken fick sluta på sitt jobb så vi kunde ägna mucho tid tillsammans (och jag åt lite Matte C) i snöovädret.



December
I december råpluggade jag matte och skrev till slut VG på Nationella Provet. Fick VG på kursen och belönade mig själv med en mycket eftersuktad väska. Jag gick all in med julpyntade för att få till den rätta stämningen för julfirande i mitt eget hem.
Jag fick se mina absolut största idolers avskedskonsert och grät en smula pubertalt när dem spelade den sista låten. Oj vad mäktigt det var.
Jag förlängde ögonfransarna. Åt världens bästa julbord på Vindåkra. Jag klippte lugg och sydde julstrumpor, bakade både bröd och julgodis. Jag dansade midnattstryckare på Gustav Adolfs Torg. Jag var och såg Robyn på Slagthuset och fick en ny kompis. Kotten fick åka pulka för första gången i sitt liv. Jag sa hej då till världens bästa Ella som åkte Down Under ett tag. Jag övertalade maken att köpa en plastgran eftersom han är allergisk mot riktiga. Jag firade jul med min familj och nu ska jag snart fira nyår med densamma! Som en duracell-kanin på speed med andra ord. Men herregud vilket år jag har haft. Efter 7 svåra år  (ok inte riktigt men nästan) klassar detta in som det bästa i mitt liv!









Året som gått del 1

Dags att summera året som gått. Ett av de största åren i mitt liv vågar jag mig påstå.


JANUARI

Vi firade in det nya året med för mig nya bekantskaper. Jag var smått rödhårig och rund om magen.


Året kunde kanske fått en bättre start. Som det var fick jag börja med att avliva min älskade hund och det gör fortfarande ont i hjärtat. Min fina kloka roliga Taxameter.



Jag och maken åkte till Stockholm och rådde om varandra ett par dagar.

FEBRUARI
I februari fyllde jag 32 och det firades med Afternoon Tea-kalas. Jag fick en hett efterlängtad väska i present av min man och jag spenderade Alla Hjärtans Dag med min brorson på bio. Bästa daten ever!
Vi började så smått att fixa till Kottens rum och fick se vår lilla buse i 3D men det gjorde inte det faktum att vi skulle bli föräldrar så mycket verkligare...






MARS
I mars slutade jag jobba då det egentligen bara var två veckor kvar till jag skulle föda (nu blev det ju 5 veckor...).
Jag vaggade runt med min badboll, fikade på ballkongen och boade mest hela tiden.


APRIL
I april, närmare bestämt den 21:a, 19 dagar över tiden kom äntligen vår lilla Kotte. Allt annat som hände den månaden är ett enda töcken och livet efter blir sig aldrig mera likt!


MAJ

Under maj tampades jag med en hungrig bebis ett par veckor men till slut klargjorde sköterskan på BVC att det var sinande mjölk det handlade om. Ersättning blev räddningen.
Vi tog vår första tur till sommarstället med Kotten. Trötta men glada.
Det mamma-fikades en hel del, värmen var mycket uppskattad :)

Oh ja just det, jag kom i ett par vanliga jeans igen. I och för sig makens men det var ändå stort!





Juni
Juni var härligt varmt, nästan lite för bra för en liten och playan. Därför hängdes det en hel del i vackra Slottsträgården. Och hos mamma och pappa. Svärföräldrarna kom på besök.
Kronprinsessan gifte sig och jag gjorde smörgåstårta som pga sjukdom blev för mig och svägerskan att sätta i oss.
Vi firade en utomordentligt trevlig midsommar (bästa på år och dar) hemma hos Ella och H.
Jag och maken tog en tur till Österlen. Jag såg ett par som tappade sitt barn ur vagnen ner i kullerstenarna och hade ont i magen i flera timmar (det gick bra för bebbsen). Insåg att mamma-nerverna börjat växa även på mig...




Det var första halvåret det. Nästa kommer imorgon.

Sasha petal to the metal

När jag började läsa matte denna terminen så lovade jag mig själv Marc Jacobs Sasha petal to the metal-väska om jag klarade kursen. Tyvärr är väskan inte helt lätt att få tag i så när jag hittade en begagnad på Tradera slog jag till.
Detta var i och för sig innan matte-kursen var avslutad men det gav mig bara dessto mer motivation att faktiskt klara den. Så det var ju en himla tur att jag fick ett VG så att den väldigt välförtjänt numera pryder min axel :)






H&M spring

H&M´s vårkatalog dök upp i brevlådan igår och jisses vad den skapade seriösa cravings efter våren.
Bland mina favoriter fanns följande plagg:

Framför allt jeansen och den stickade, kortärmade tröjan känns oerhört nödvändiga för att komplettera min 70-talslook i vår :)

Time to move on

Vi håller på att rensa här hemma. Om exakt en vecka kommer nämligen hemmet invaderas av en armé med flyttgubbar/gummor som kommer att packa ner varenda pinal vi äger. Vi försöker slimma ner bohaget en aningen men Oh Lord - det är både tråkigt OCH ångestframkallande på en och samma gång. Suck!


Jul jul strålande jul!

Vilken härlig julhelg vi har haft. Vi firade hemma i vårt hem, med vårt barn för första gången.
Det kändes stort. OCh förvånansvärt avslappnat. Vi körde knyte med mamma, pappa, svärföräldrar och syster som också var här. Kotten var vilt exhalterad över alla roliga människor som kom på besök och alla nya leksaker som dök upp helt plötsligt. Som en effekt av detta sov han bort nästan hela juldagen. Då lämnade vi honom i säkert förvar hos svärföräldrarna och åkte hem till syrran på en vansinnigt rolig tillställning som tog slut först klockan halv fyra på morgonen. Så på annandagen var det föräldrarnas tur att sova bort hela dagen...










Här är julfirandet i full gång. I klänning...

img_0306 (MMS)

Här är julfirandet i full gång. I klänning från ZARA, skor från DinSko och julrosett i håret från Pieces!


Julefrid


Nu är det knappt en kvart kvar till julafton, alla har gått och knoppat (inklusive Kotten men det tog tid, han blir helt uppe i varv av alla gäster).
Idag har de sista julklapparna inhandlats, jag har bakat världens godaste bröd till julfrukosten, makens släktingar har varit förbi en sväng och glöggat lite. Vi har varit på bibblan och lånat ett gäng feel-good filmer till helgen (fortfarande ingen tv) och de sista två timmarna har ägnats åt att slå in de sista klapparna. Nu är det bara J.U.L.E.F.R.I.D som står på schemat.
Jag tänker äta julmat så att magen står i alla hörn, umgås med min fantastiskt fina familj, kanske rasta Kottens pulka om tån tillåter och mest bara njuta av dagen!
Hoppas att ni gör detsamma!

Svärföräldrarna är på plats (efter "endast...

img_0304 (MMS)

Svärföräldrarna är på plats (efter "endast" ett dygns försening) och granen är påklädd så nu kan vi kicka igång den här julen :)


Om den här dagen var så där bra (det blev ...

img_0300 (MMS)

Om den här dagen var så där bra (det blev en tredje tå-operation) så var gårdagen desto bättre. Kotten fick provåka sin pulka och Emmie bjöd på advent-söndag i form av varm choklad, följt av middag med avslutande saffran-kaka. Magen stod i alla hörn när vi åkte hem!


Here we go again

Jag funderar på att lägga in en ny kategori som heter "M´s tår" här på bloggen.
Nu ca 4 månader efter att jag opererade mina tår är det dags igen.
Den ena tån växer snett så det blir in till att fixa IGEN.
Men jag är iofs glad att jag fick en tid direkt.

12.236.417

...kronor.
Det är ju helt fantastiskt.
Mitt favvoklipp är helt klart det med fantastiska Sisela Benn/Filippa Bark.
Sluta shoppa barn!

Robyn

Jag är lite sliten efter en minst sagt fartfylld helg.
Igår var jag på Robyn på Slagthuset. Jag är inget hard core fan av Robyn men syrran fick tag i biljetter och med tanke på hur stor fröken Carlsson håller på att bli är frågan om det någonsin kommer att bli några fler "småspelningar" av det här slaget fram över. Dessutom är hon en cool tjej med många schyssta låtar i bagaget.

Robyn själv var ok, bäst när hon sjöng "Show me Love" och hela publiken sjöng med.
Tyvärr överskuggades hela konserten av Slagthusets usla arrangemang. Det var säkert 5 år sen jag satte min fot på Slagthuset sist (nattklubben har tack och lov varit igenbommad ett tag) och efter gårdagen är det tveksamt om jag någonsin kommer att sätta min fot där igen.
2000 sålda biljetter och man öppnar dörrarna en timme innan konserten ska börja...
Kön sträckte sig runt halva kvarteret och när vi väl kom in efter en halvtimmes kötid i vinterkyla väntade ytterligare 20 minuter kö till garderoben. Lägg till det till långsam och oengagerad personal, skitiga toaletter, usel akustik och noll chans att över huvud taget se scenen.
Nej den här konsert-upplevelsen kommer inte hamna i min julgran...

Lindex webb-shop

På Lindex köper jag underkläder och barnkläder men väldigt sällan kläder till mig själv.
Men med rabattkod och lite rea klickade jag hem 3 plagg från Lindex webb-shop.
Tre plagg som kändes väldigt mycket jag. Billigt blidde det.
Knappt 4 hundralappar och om man hämtar upp i butik kostar frakten gratis också!


Haremsbyxa 99,-

Jag kommer aldrig överge mitt leopardmönster för någon fånig zebra. 149,- med rabattkod (som man får per automatik när man registrerar sig).

Min randiga Weekday tröja tackades av för lång och trogen tjänst vid senaste garderobsrensningen så det var läge för en ny. 99 riksdaler. Perfekt!

Midnattstryckare

I natt, på vägen hem från brodern stannade vi till på Gustav Adolfs Torg och dansade midnattstryckaren.
Jag fick dansa med syrran för maken fick vänta med Kotten i bilen.
Fantastiskt mysigt att dansa till "Wicked Game" live i snöfallet mitt i natten :)


Syrran i grå pälsmössa, jag i svart. (Bild från SR.se)
Har ni inte önskat en låt redan så gör det nu. Har ni önskat så gör det igen!

Listat

JA det är kul med listor. Här kommer en lång...

1. Hur gammal är du om fem år? 37 (maj gad).
2. Vem var den sista du träffade? Mina föräldrar.
3. Hur lång är du? 165 cm.
4. Vilken var den senaste film du sett? Pope Joan. Fantastiskt bra film.
5. Vem ringde du senast? Min man.
6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? Till min bror, jag föreslog spelkväll.
7. Vad är dagens planer? Äta middag med mina syskon och min familj.
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Sms, jag är absolut ingen telefonperson.
9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? Gifta.
10. När såg du senast din mamma? För en halvtimme sedan.

11. Vilken ögonfärg har du? Blå-grå.
12. När vaknade du idag? 07.45 av kotten.
13. Har du någon gång hittat en katt? Ja, en galen sak som vi tyvärr fick avliva. Den var helt crazy så gud vet vad den stackaren hade varit med om.
14. Vilken är din favoritplats? Hängmattan utanför sommarstugan.
15. Vilken plats föredrar du minst? Bilkö - kvittar var...
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? I eller utanför Stockholm eller utomlands. Arbetar med samma sak som idag men förhoppningsvis på en lite högre nivå. Kotten har fått två syskon en A och en T. Så kan vi dra på semester med vår kid-trio: TOA :)
17. Vad skrämde dig som barn? Brandkåren. Jag sov inte på flera veckor efter deras skol-info.
18. Vem fick dig att skratta senast? Kotten. Hans minspel börjar bli otroligt festligt.
19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Nej då men jag vet inte var mina gamla plattor har tagit vägen. Jag hade Roxette, Madonna, Sabrina (porrigt) och soundtracket till Pretty Woman. Jag ville väldigt gärna ha "För fet för ett fuck" med Svullo men mamma vägrade. Det fick bli Lambada istället. Ja heregud!
20. Har du stationär eller bärbar dator? Bärbar.

21. Sover du med eller utan kläder på dig? I´m a PJ kinda girl.
22. Hur många kuddar har du i sängen? 4 st.
23. Hur många landskap har du bott i? 2.
24. Har du någon gång spytt på fyllan? Ja har inte alla som druckit sprit någon gång missbedömt läget och fått ratta porslinsbussen en stund?
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Barfota om det går.
26. Är du social? Ja.
27. Vilken är din favoritglass? Polkaglass!
28. Vad skulle du göra om du vann en miljon? Resa med min familj och investera. Sen skulle jag nog ge bort en del till sådana som behöver dem bättre än mig.
29. Tycker du om kinamat? Njae, nä inte särskillt.
30. Tycker du om kaffe? Ja, det gör väl alla småbarnsföräldrar?

31. Vad dricker du till frukost? Kaffe och apelsinjuice.
32. Sover du på någon särskild sida? Vänster (av sängen alltså).
33. Kan du spela poker? Njae.
34. Tycker du om att mysa? Ja men jag är allergisk mot just ordet "mysa". Det används alldeles för mycket.
Ordet "fredagsmys" ger mig klökningar.
35. Är du en beroendemänniska?
Jo en del laster har man väl.
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Ja, tre personer faktiskt (midsommarbarn som man är...)
37. Vill du ha barn? Jag vill ha fler. Det är helkul med kottar.
38. Kan du några andra språk än svenska? Engelska & danska.
39. Har du någonsin åkt ambulans? Nej aldrig (peppar peppar...)
40. Föredrar du havet eller en pool? HAVET så klart! Faktum är att jag verkligen Ogillar att bada i en bakterihärd till pool.

41. Vad spenderar du helst pengar på? Resor och nära och kära. Och god mat!
42. Äger du dyra smycken? Ja mitt namnhalsband är handgjort och var ganska dyrt. Och min vigselring och min morgongåva.
43. Har du någon gång testat narkotika? Två gånger har jag tagit ett bloss på en joint. That´s it.
44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? Det du... Nej allvarligt det var en hemgjord chokladkola.
45. Vem är den roligaste människan du känner? Min syster och Ella. De är inte kloka någon av dem.
46. Välj ett ärr på din kropp? Ett på mitt finger. Jag hade fått någon genial pysselidé pch skulle dela en plastburk med en kökskniv. Det gick åt he*vete kan man säga.
47. Vad har du för ringsignal? Mr Bojangles med Nina Simone.
48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten? Säkert något på mamma och pappas vind.
49. Flirtar du mycket? Ja när andan faller på. Och med min make så ofta jag kan.
50. Vart togs din profilbild för din blogg? På Maldiverna (nej det är ingen bikinibild).

51. Kan du byta olja på bilen? Ja det kan jag nog om jag behöver. Men pappa hinner alltid först...
52. Har du fått fortkörningsböter? Usch ja. 2500 sura kronor dagen innan julafton för två år sen. Jag retar mig fortfarande.
53. Vilken var den senaste bok du läste? Parfymen. Riktigt bra, väldigt skruvad och sjukt spännande.
54. Läser du dagstidningen? Ibland läser jag Sydis på helgen.
55. Prenumererar du på någon veckotidning? Elle
56. Dansar du i bilen? Oja. När jag körde till jobbet i DK var det after work i bilen (-sprit) varje fredag. Varje måndag var det karaoke-eftermiddag. Helkul!
57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? P3.
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? En skiss på en layout till en arbetsansökan.
59. När var du i kyrkan senast? Förra tisdagen, avslutning på babycafé.


Nu åker jag över bron till jobbet för sist...

img_0295 (MMS)

Nu åker jag över bron till jobbet för sista gången. Ska in och säga hej då till alla mina kollegor. Pendlandet kommer jag inte sakna men kollegorna blir det tråkigt att säga Hej Då till...


Jul-bonanza


Jag blev som en speedad kanin efter tentan i tisdags.
Gick helt banans i köket.
På en eftermiddag slängde jag ihop en sats av världens godaste chokaldkola (termometer is a must),
en plåt polkamaränger (såååååååååå gott) och en sats knäckebröd.
Knäckebröden var lite pilliga (80 minuter är nog riktmärke för en super-bagare) och mina behövde definitivt stå och eftertorka i ugnen. Men när de väl blev klara var de supergoda.

Igår testade jag att göra Ebbas pepparkakor. Även dem var en hit men det blev väldigt många.
La därför ett gäng i en ceollfanpåse och gav tillsammans med en flaska vin till min helgrymma mattelärare (gud tänk om alla lärare visade samma engagemang som han). Det kändes nästan lite skämmigt att komma med julklapp till "fröken" men han blev så himla glad att det faktiskt kvittade.

Så nu är jag med andra ord kittad för svärföräldrarnas ankomst och julen nästa vecka.
Sweet!

Nu dyker de upp över allt!

Se!
En till!
Också skitdyr...

Dagens


Jeansskjorta: Forever 21, Långärmad T-shirt; Indiska, Bralls: H&M, Skor Alfred Sergant, Halsband; Efva Attling

VG baby!

Jag är så stolt så jag nästan smäller av!
Jag skrev VG på Nationella Provet och fick även VG på hela kursen.
Det är synd att min gamla mattelärare från gymnasiet är död för annars skulle jag tagit mitt betyg och tryckt ner det i halsen på honom.
Ha!

Julmuppen strikes again!

Så ja!
Då har julmuppen varit i farten igen.
Hela familjen har nu varsin julstrumpa med namnbokstav och allt.
Naaaaw!

Nu är det klippt!


Passade på att besöka Frisör-Hanna en sista gång innan jag flyttar och hon föder barn.
Det blev lugg den här gången!

While you were sleeping

Varje år innan jul så brukar jag plocka fram min absoluta favorit feel-good-movie "While you were sleeping".
Kurar upp mig i soffan med kudde, filt och för att vara på den säkra sidan, en packe Kleenex och så snörvlar jag en skvätt över stackars Lucy som är så ensam.
I år var jag allt annat än ensam, maken satt på ena sidan. Kotten satt på den andra och underhöll sig fin fint med mitt halsband.
Därför kunde jag låta Kleenexen stå kvar i badrumsskåpet, gråta till filmer bland andra är inte riktigt min kopp te.
Men att knö med hela lilla familjen i vår allt annat än stora soffa är det sannerligen :)


Den perfekta manchester-byxan!

Åhh va jag vill ha dessa byxor - NU!


Från Cheap Monday

Firar avklarad (inte klarad, det vet jag f...

img_0292 (MMS)

Firar avklarad (inte klarad, det vet jag först på torsdag) tenta med råraka och löjrom. Yamehh!


Där är ju kavajen igen!

Se - en till!
Men 11.200,- not very f*cki´n likely va!?

Nationella runt hörnet!

Matteprov imorgon!
Pepp!?
Nä inte särskillt va...

Träningspass på Friskis. Jag slapp inte un...

img_0290 (MMS)

Träningspass på Friskis. Jag slapp inte undan Nanne Grönvall den här gången heller...


Fest-stass

Jag "julbordade" i klänning och skor från H&M och jacka från Forever 21.
Klänningen satt betydligt mycket tightare när vi åkte hem än när vi kom...

Julbord på Vindåkra Gård

Igår var vi och åt franskt "julbord" på Vindåkra Gård.
Maten kan bara beskrivas som VÄRLDSKLASS.
Det var SÅ gott, jag kommer drömma om ostbrickan länge.

Musslor

Torsk

Biff Bourgogne

Vackraste bröden

Vi dog och hamnade i ost-himlen

Desserterna stod i rader

Undertecknad med sin make

Ella Bella genom Hipstamatic

Leila gilla designprylar...



Leila har gjort 5 julprogram i sann Nigella-anda på Tv4.
Jag gillar Leila, hon är kreativ, pysslig, söt att se på och gör onekligen väldigt söta saker.
Att Leila gillar flashiga köksmaskiner är knappast en nyhet. Kitchen Aiden är för henne vad Tomas Tengby var för Mat-Tina.
Det här med produktplacering är inte heller det en nyhet, jag kom ihåg hur chockad jag var när pappa berättade att företaget han arbetade på betalade 5000.- för att just deras produkter skulle användas i "Äntligen Hemma". Jag tyckte att 5000,- var en hel förmögenhet (jag var kanske 12) men gissa vad det gav i försäljning.
Att produkterna finns där har jag inget problem med, något märke ska de använda.
Men i Leilas julrogram har hon vid ett flertal påtalat att "det inte skadar med snygga design-prylar i köket" samtidigt som hon lagt en diskret hand på sin Kitchen-Aid eller Dualit-visp. Det känns så otroligt fånigt. Det hade varit mycket bättre om de bara hade slängt in en:
-"Programmet sponsras av Kitchen Aid och Dualit." i slutet.
Den där smygreklamen stinker verkligen Sell Out...


Nya fransar

Idag var jag äntligen och förlängde mina fransar.
Jag har velat prova länge men det har inte riktigt blivit av. Men så hittade jag ett bra erbjudande och innan jul och nyår med alla dess festligheter kändes det som en bra tidpunkt att slå till.
Det kostade 800.- och tog 2 timmar. Lite jobbigt var det att ligga helt stilla i 2 timmar medan en främmande person grejade med mina ögon men resultatet blev bra. Vid första anblicken tyckte jag att det såg väldigt mycket ut men efter ett tag vande jag mig och nu är jag mycket nöjd.
Har beställt tid för en påfyllning precis innan nyår men sen låter jag dem nog vara.
Jag vet inte riktigt hur mycket det påfrestar de egna fransarna och det känns inte helt legitimt att lägga nästa 500 kronor varje månad på ögonfransar.
Men nu ska jag iallafall vara dolly-snygg ett tag fram över :)


Före


Efter

Jag gjorde mina fransar här!

Bring it on!

Jag har den skönaste träningsvärken idag.
Ont, men skönt ont, inte ren och skär smärta.
Jag var på mitt livs första Bodycombat-pass i förrgår. Först tyckte jag inte alls att det var min grej men det blev roligare ju längre passet led. Och känslan efter var fenomenal. Jag ska absolut försöka klämma in ett par pass till innan mitt kort går ut nu i december!


Tomten kom tidigt i år...

...och droppade ett paket i min julstrumpa.
Extra breda spritsmunstycken till maränger och cup cakes.
(Som jag inte ska baka eftersom vågen envist står kvar där den har stått de senaste 6 månaderna, men om jag säg skulle baka till andra personer, ska munstyckena fram... :)


Han är allt bra fin den där tomten!

Jul-Java

Smaksatt kaffe är inte min kopp te (hö hö) men det här specialkryddade julkaffet är supersmarrigt!
Rekomenderas osponsrat!


A single man

Jag har hopplöst svårt att stå emot prenumerationserbjudanden från mina favorittidningar.
Jag TÄNKER ofta att jag ska hoppa över men likt förbannat hamnar den där svarstalongen i brevlådan ändå.
Den här gången var det Elle (tror jag!? kan ha varit Damernas med- ha ha) som erbjöd 6 nummer och Tom Fords "A Single Man". Jag har inte sett filmen men den ska tydligen vara helt fantastisk. Dessutom ÄLSKAR jag Julianne Moore - hon kan vara den snyggaste kvinnan i världen - så att jag trillade dit den här gången kändes inte så farligt!


NÖTER matte-termer på biblioteket! Det går...

img_0249 (MMS)

NÖTER matte-termer på biblioteket! Det går så där..


Blå som havet



Till min gula skor vill jag ha en mycket blå tröja.
Som denna ungefär...

Bild

Testar att mobilblogga (med en bild där ja...

img_0241 (MMS)

Testar att mobilblogga (med en bild där jag testar en snygg tant-pose :)


Store it



Jag sparar på mycket av mina kläder.
Jag säljer en stor del också men somliga saker vill man ha kvar.
Tidigare har jag förvarat mitt överskottslager av kläder (och sommar/vinter) i flyttkartonger på vinden.
Men i mina förra lägenhet drabbades jag av mal och fick en hel del fina saker förstörda (en kaninpäls som mamma haft som ung bla). Dumt att förvara det på vinden men jag hade inga andra alternativ i min lilla etta.
Men så fick jag tipset om vakum-påsar.
Att jag som är en sådan förvarings-mupp inte klämt den idén själv tidigare är näst intill pinsamt.
69,- för ett tvåpack stora påsar på Biltema och nu ligger alla kläderna smart, skyddat och komprimerat på vinden.

Lovley!

Dagens

Det är inte så inspirerande att klä sig i gråslask.
Ser när jag tittar på bilden att jag inte alls gillar stövlarna till den här tröjan.
Får bli stövletter nästa gång...


Tröja: Topshop, Leggings: Vero Moda, Stövlar: Wedins, Halsband: 50-års present till mamma som jag lånat...

Gul som solen

Det töar och är allmänt grått ute.
Jag tröstar mig med att surfa vår-kollektioner (men jag borde räkna matte...)
Det slog mig hur oehört gärna jag vill ha ett par gula sandaletter!
Det känns liksom angeläget på något sätt :)


Bild från style.com och sko från Stella McCartney

Mirakel-kuren för torra tassar

Under vinter-halvåret dras jag med väldigt torra händer. Det räcker att jag glömmer handskarna hemma en dag för att händerna ska bli snustorra och naglarna börja skiva sig. Då brukar jag ta fram "Manicure in a Minute" från Sally Hansen.
En slags olje-scrub som man applicerar på torr hud, masserar in en minut eller två för att sedan skölja av.
Lämnar händerna lena som sammet.
Ska jag lyxa till det riktigt ordentligt smörjer jag in nagelbanden med nagelbands-olja också.
Gör underverk för misskötta vinter-trötta tassar :)


MAC för fejset

Passade på att köpa ny foundation på flygplatsen, där den var 100 kr billigare än hemma.
Det var ju så fördelaktigt att jag var tvungen att slå till på en ögonskugga också :)


Norska souvenirer - check!

Det går ju inte att åka till Norge och komma hem utan en Luse-kofta.
Den är dock inte till mig utan till Kotten, som nog får vänta till nästa vinter innan den passar.
Men men, den får agera garderobsvärmare ett tag till bara...


A-ha avskedskonset Oslo Spektrum 4 december 2010





Det var MÄKTIGT att få se sina största och första idoler spela live.
I och med att det var en avskedskonsert så bjöd de på alla sina hits.
Det är en märklig känsla att äntligen få höra låtarna live, låtarna som jag fullkomligt spelat sönder under 25 års tid. Men det var nära att det hela blev ett fiasko. Morten Harket inledde konserten med att komma in på scen och sjunga i solbrillor. Detta fick honom att bli läskigt lik David Hasselhoff och hans faktiska ålder blev smärtsamt påtaglig (och min med, med andra ord- ha ha).
Men sen tog han av sig solglasögonen och sjöng "Hunting High and Low" och då var allt förlåtet.
När konserten närmade sig sitt slut efter 2 timmar var stämningen helt galen.
Lika skrämmande som en stor skara människor med dåliga intentioner kan vara, lika mäktig är en stor skara människor som förenas i något positivt tillsammans och allsången som fick agera inrop inför de sista låtarna var helt fantastiskt.
Inte helt otippat avslutades hela härligheten med låten som startade alltihop: ”Take on Me”. Det var det mäktigaste jag har varit med om i konsertväg och jag har svårt att se att någonting skulle kunna bräcka den upplevelsen någonsin!

 



A-HA



Idag sätter jag mig på ett plan till Oslo för att se mina första stora idolers avskedskonsert.
Jag var 7 år när jag såg A-ha för första gången. Det var i SVT´s lördagsunderhållning Nöjesmassakern och jag blev tokkär.
Morten Harket var det vackraste jag sett i hela mitt liv och mitt 7-åriga hjärta stod för första gången i brand.
Kärleken höll i sig ett par år men den var av det väldigt oskyldiga slaget.
Typ drömmar om att Morten skulle komma till vårt sommarställe och köra motorbåten.
Kärleken dog därför när jag läste en ex-flickväns kiss-and-tell story om min älskade Mortens sexliv som inkluderade så väl biblar som chokladmousse.
Chocken var total, gud var inte riktigt min kopp te på den tiden heller (jo det är sant jag var nästan mer upprörd över det faktum att han läste bibeln efter sex än det faktum att han använde chokladmousse under sex ...)
Men deras musik har jag aldrig övergett, de flesta av deras tidiga låtar har jag nästan spelat sönder vid det här laget.
Så första kärlek + älskade låtar + avskedskonsert = borgar för en känslosam kväll!

Jul i vårt hus

Ja jag erkänner glatt att jag är en av de största jul-mupparna som vandrar på vår jord.
Maken vill helst lämna landet, jag vill stanna hemma och pynta, lyssna på julmusik och dricka glögg.
Vi får väl kompromissa och köra vart annat år eller så.
Men i år är det jul hemma hos oss som gäller.
Och julstämningen var så klart fixad redan till den första advent :)


Oil is the answer!

När jag beställde min ansiktmask från Dermalogica fick jag med en tester på en Precleanser.
Den var HIMMELSK!
Det är en sån produkt som de alltid använder det första de gör när man får en ansiktsbehandling och som jag alltid har trott var vanlig hederlig massage-olja. Men det är alltså en produkt som man använder innan sin rengöring för att ta bort all make-up och smuts (men den ska användas i hela ansiktet - inte bara på ögonen).
Det kan ju tyckas vara lite överkurs att använda två stycken rengöringar men faktum är att jag många gånger hittar hälften av min make på handuken efter att jag har tvättat mig. Efter en extra tvätt med Precleansern innan min ordinarie tvätt blev ansiktet inte bara helt rent men dessutom lent som Kottens rumpa.
Oljan gör under med min hy, all vinter-stramhet är som bortblåst (tvättad).
Min Dermalogica-kvot är dock fylld för den här månaden så jag fick snällt avstå från ytterligare en beställning.
Men så var jag inne på Apoteket och hittade denna fantastiska produkt.
Den är minst lika bra som Dermalogicas men den fattas den fantastiska doft som Precleansern har.
Det spelade dock mindre roll. Jag slog till på en flaska för ynka 89.- och väl hemma drog jag i ett par droppar eterisk Citron-olja och nu njuter jag av min nyvunna, citrondoftande baby-rumpa varje kväll!


Har du torr hud kan jag verkligen rekomendera ett köp!


Dagens

Tar en paus i CV-uppdaterande för en dagens.
De trötta ögonen kommer sig av en krasslig Kotte som vaknar ca 5-6 ggr per natt.
Med så upphackad sömn mitt i december kan man bara ge sig själv en titel: vrak :)



Leo-tröja: Ebay, Skjorta, Maison Scotch, Jeansleggings: VILA och så stora lufsiga vinterkängor från Viking för lite extra piffing.
Trés chic!

De é mycke nu!

Herregud, just nu är det MYCKET på en gång - därav lite torftig uppdatering på den här sidan.
Det mesta som ligger i kalendern är iofs roliga saker men allt landar på en gång. Något som kan bli lite lätt stressigt - särskilt med tanke på att jag varit mammaledig hela hösten och som mest behövt koordinera fika med träning och två mattelektioner per vecka.

Men just nu väntar:
- adventfirande med föreningen ikväll
- födelsedagsmiddag för makens kompis J imorgon kväll
- konsert i Oslo på lördag
- fransförlängning nästa fredag (skulle gjorts i tisdags men tjejen på salongen blev sjuk :(
- Julbord med Ella & H nästa helg
- matteprov den 14:e (hjälp)
- Robyn på Slagthuset den 18:e
- julfika hos Emmie och F i deras nya lägenhet i HBG den 19:e
- julfest hos mamma och pappa den 22:a
- förbereda julafton
- förbereda nyårsafton (från början var vi 5 tappra själar som skulle fira lite stillsamt. Nu verkar vi bli över 13 personer)
- förbereda en flytt (den 4:e)
+ att jag behöver uppdatera mitt CV för en del roliga jobb jag gärna vill söka...

PUH!
Det är helt enkelt bara att ta ett djup andetag och sedan ta en dag i taget!




RSS 2.0